tirsdag 4. august 2009

Fisk og spinat i form

Enklere middag enn dette får man nesten ikke. Dette kan tilberedes rett fra fryseren, men det går litt kjappere om du klarer å planlegge og ta opp råvarene til tining.

Dette blir middag til to voksne og to barn.

Spinat fra frysedisken (mengde justeres etter smak og behag)
500 gram filet av hvit fisk (sei er godt til dette)
Et knapt beger lettrømme
Urtesalt
Dill
Pepper

Ost til gratinering.

Legg spinat i ei ildfast form. Salt og pepre fiskefiletene forsiktig, og legg disse tett i tett oppå spinaten (fiskestykkene bør ikke ligge oppå hverandre). Bland krydder i rømmen. Smak til. Jeg varierer litt mellom urtesalt+pepper+dill og ei uteblanding til fisk som jeg har kjøpt hos norsk økourt. www.okourt.no Urteblandinga maler jeg lett i morter sammen med salt og pepper før jeg blander det i rømmen.

Fordel rømmesausen over fisken, og stek på 200 grader til fiskestykkene er gjennomstekt. Omtrent en time tar det som regel.

Dryss revet ost over det hele ca halvveis ut i steketida.

Serveres med ris eller poteter, og det man måtte ønske av salat og/eller lettkokte grønnsaker. Server gjerne også litt ekstra rømme til.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...