300 gram fint rugmel
500 gram fint byggmel
500 gram hvetemel
1 liter sur melk
1/2 liter fløte
4 ts hjortetakksalt
Klining
500 gram smør
300 gram sukker
1 lite egg
Bland alt sammen for hånd til en nokså løs deig. Deigen må ikke være for fast, så det kan lønne seg å holde igjen litt mel så du ser hvor det. Alt for løs deig blir bare kliss. Alt for fast deig er det vanskelig å få tynn nok.
Bruk godt med mel til utbakinga, og bruk ei ruta kjevle. Lefsene kjevles så tynne du bare klarer å få til, og stekes på takke.
Hvor mange lefser det blir avhenger av hvor store og tynne du velger å lage dem.
Etter steking legges de i stabel mellom to fukta kjøkkenhåndklær. Når de er kalde smøres de med klining, brettes doble, og skjæres i trekanter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar