søndag 16. desember 2007

Beritfasters lefser

300 gram fint rugmel
500 gram fint byggmel
500 gram hvetemel
1 liter sur melk
1/2 liter fløte
4 ts hjortetakksalt

Klining
500 gram smør
300 gram sukker
1 lite egg

Bland alt sammen for hånd til en nokså løs deig. Deigen må ikke være for fast, så det kan lønne seg å holde igjen litt mel så du ser hvor det. Alt for løs deig blir bare kliss. Alt for fast deig er det vanskelig å få tynn nok.

Bruk godt med mel til utbakinga, og bruk ei ruta kjevle. Lefsene kjevles så tynne du bare klarer å få til, og stekes på takke.

Hvor mange lefser det blir avhenger av hvor store og tynne du velger å lage dem.

Etter steking legges de i stabel mellom to fukta kjøkkenhåndklær. Når de er kalde smøres de med klining, brettes doble, og skjæres i trekanter.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...