lørdag 19. desember 2015

Glutenfrie krumkaker

Krumkaker må det være i jula. Her er mine glutenfritt krumkaker. Passe søte og sprø og veldig gode.

1 egg
1,5 dl sukker
130 gram smør
1dl melk
0,5 dl rømme
1,5 dl potetmel
0,5 dl maizennamel
1,5 dl lys Toro glutenfri mix
1ts kardemomme

Smelt smøret og sett det til side så det kjølner litt. Lag eggedosis av egg og sukker. Mål opp det tørre. Bland smør i eggedosisen. Sikt inn det tørre og rør det hele godt sammen. Stekes i krumkakejern ca 1 ss røre pr kake. Plasser røra midt i jernet og klem sammen. Kort steketid, kanskje ca 30 sekunder, men her må du prøve deg fram. Den nystekte kaka formes umiddelbart etter steking rundt et krumkakehorn for ei tradisjonelt utseende krumkake eller over ei skål om du ønsker ei skålforma kake som senere kan fylles med andre godsaker.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...